Background

Kalender 2017 - 2018

Zondag 10 september Overgang
Zaterdag 23 september Galabal https://www.facebook.com/events/1897676593892857/
Zondag 24 september Geen Chiro voor Toppers, Tippers, Kerels, Tiptiens en Aspiranten
Weekend: 6 - 8 oktober Groepsweekend
Vrijdag 20 oktober Dag van de jeugdbeweging
Zondag 22 oktober Geen Chiro (leidingsweekend)
Donderdag 1 november Allerheiligen
Zaterdag 4 november Aspiranten op de jaarmarkt!
Zaterdag 25 november Christus Koning
Zondag 26 november Geen Chiro (Christus Koning)
Zondag 3 december Sinterklaas op de Chiro
Zondag 24 december Geen Chiro (kerstvakantie)
Zondag 31 december Geen Chiro (kerstvakantie)
Zondag 7 januari Geen Chiro (kerstvakantie)
Vrijdag 23 februari Alcoholic Aspi Party 
Zaterdag 3 maart NOL- Quiz
Zaterdag 10 maart Mexican Night
Zondag 11 maart Geen chiro voor de Ribbels, Pebbels, Speelclubs (jongens en meisjes), Rakkers en Kwiks
Zondag .. maart Monopoliespel
Weekend: 6 - 8 april Chiroweekend
Zondag 1 april Geen Chiro (Pasen)
Zondag ... juli Dag naar Zee/Hofstade
5 - 15 augustus Chirokamp H. Leo (jongens)
Dinsdag 15 augustus Bezoekdag en NOL BBQ
15 - 25 augustus Chirokamp Owaze (meisjes)

Onze Activiteiten

Overgang

De overgang betekent de start van een nieuw chirojaar. Ouders, leden en sympatisanten zijn vanaf 14.00u welkom aan de lokalen voor een gezellige namiddag, met onder andere:

  • een diavoorstelling met foto's van het Chirokamp,
  • een uitstalling van alle verloren voorwerpen,
  • heerlijke pannenkoeken gemaakt door onze kookploeg,
  • de overgang van de oudste leden naar een hogere groep,
  • de bekendmaking van de nieuwe leiding.

 

Dag van de jeugdbeweging

De leukste dag uit het hele schooljaar is zonder twijfel dag van de jeugdbeweging! Je trekt je Chiro-uniform aan om naar school te gaan en laat iedereen zien hoe trots je bent om in de leukste jeugdbeweging van het land te zitten! 

 

Christus Koning

Christus Koning, voor veel leden en leiding het hoogtepunt van het jaar. We gaan immers niet op zondag maar op zaterdag avond op de Chiro spelen! We houden eerst een korte bezinning, waar ook ouders zeer welkom zijn! Daarna doen we extra krachten op met een hot-dog en beginnen we aan reuze-leuke spellen. 

Bij het eerste spel worden alle afdelingen gemengd en proberen ze hun opdracht tot een goed einde te brengen. We warmen ons op aan een kampvuur waarna de jongste groepen (tot en met rakwi's) naar huis gaan. Voor de oudsten volgt er een tweede spel dat rond middernacht zal eindigen.

 

Sinterklaas op de Chiro

Ja hoor! Ook de Sint komt bij de Chiro op bezoek samen met enkele van zijn Zwarte Pieten. Wie is er het afgelopen jaar stout, of net heel braaf geweest? We zullen het dan te weten komen!

 

Alcoholic Aspi Party

Onze Alcoholic Aspi Party is een fuif georganiseerd door onze oudste afdeling, de aspiranten. Met de opbrengsten gaan ze op buitenlands kamp, een fantastische reis waar ze onvergetelijke herinneringen maken. 

 

Mexican Night

Naar jaarlijkse traditie brengt de leiding van de jongste groepen een Mexicaanse sfeer naar Bonheiden en organiseert de Mexican Night. Zeker de moeite om eens langs te komen en te proeven van onze heerlijke fajita's. Ook Salitos en shotjes tequila zullen op deze avond niet ontbreken. 

 

Chiroweekend

Het Chiroweekend is het drukste maar tegelijk ook plezantste weekend van het jaar boordevol leuke activiteiten. Laten we ze even overlopen:

  • Vrijdagavond:

We starten het weekend met een heuse kinderfuif! De kindjes mogen verkleed komen in het thema van de fuif en dansen enkele uurtjes op de tofste kinderliedjes. Na de kinderfuif is het aan de jongeren om hun beste dansmoves te tonen op onze Red Alert Party

  • Zaterdagavond:

We starten dag twee van het weekend met een aangename misviering. Dit heeft de laatste jaren veel succes door de leuke aanpak van Paul in samenwerking met enkele leidsters. Vervolgens kan de Ouderavond van start gaan. De leden hebben de weken voor het weekend hard gewerkt aan hun act en zullen deze tonen aan alle ouders en sympathisanten. Tijdens de optredens kan het publiek genieten van enkele streekbieren die wij voor u hebben uitgekozen. Na het optreden van elke afdeling kan de Retrofuif beginnen. Jong en oud is welkom om hun dansbenen los te gooien en te swingen op nostalgische muziek. Een echte aanrader!

  •  Zondagmiddag;

Als afsluiter van ons Chiroweekend kan natuurlijk een BBQ niet ontbreken! U hebt de keuze uit een heel assortiment groenten en vleesjes van Bruynseels. De sportievelingen onder ons kunnen in de namiddag nog meedoen aan onze namiddagactiviteit. Dit kan een voetbaltornooi zijn of zelfs een wedstrijd kubben! Meer informatie over de activiteiten volgt nog als het Chiroweekend dichterbij komt. De hele leidingsploeg kijkt er alvast naar uit!

 

Monopoliespel

Telkens op het einde van het jaar is de tijd weer aangebroken om iets extra te doen tegen de vervuiling van de straten in de buurt. We trekken onze fluovestjes aan en beginnen aan enkele uurtjes vuiltjes rapen. Dit is natuurlijk niet zo'n leuke klus maar we proberen er het beste van te maken door dit werkje in een leuke spelvorm te gieten. Als we klaar zijn verzamelen we op het dorpsplein en krijgen we een hapje en een drankje aangeboden.