Background

Bij ons is iedereen van 6 tot 18 welkom.
We hebben verschillende afdelingen, waarin we leden van dezelfde leeftijd en dus met dezelfde fantasiewereld elke zondag samenbrengen.
Wie ouder wordt stijgt in september naar een hogere afdeling.. en mag dan iets langer op de chiro blijven!

Kies hieronder tussen jongens of meisjes om de verschillende categorieën te bekijken.

Meisjes

Pebbels

De pebbels zijn een energierijke bende meisjes van 6-7 jaar. Samen met hun leiding duiken ze onder in een fantasiewereld van prinsessen tot vieze monsters. Samen plezier maken is ons doel. Dit doen ze elke zondag van 14.00 tot 17.00. iedereen is welkom in onze groep!

Leeftijd Leerjaar Chiro-uren
6 - 8 jaar 1 & 2 14.00h - 17.00h

 


Speelclubs

De speelclubmeisjes zijn leuke, giechelende en zotte meiden die elke zondag voor ambiance zorgen . We genieten van een beestig bosspel, een grappig gezelschapsspel, plezante pleinspelen, kliederend knutselen, een tof toneeltje en nog zo veel meer. Kortom, een hechte groep die heel veel plezier maakt.

Leeftijd Leerjaar Chiro-uren
8 - 10 jaar 3 & 4 14.00h - 17.00h

 


Kwiks

Om de kleur groen waardig te zijn in het chiroleven en om de naam KWIK te mogen dragen moet je natuurlijk aan bepaalde eisen voldoen. Enkele hiervan zijn:

  • een coole meid zijn,
  • wel eens sportief /creatief en actief zijn,
  • iedereen bij de groep kunnen betrekken,
  • knutselen en koken als een echte chef,
  • een knotsgekke fantasie hebben.
Als je nog niet in de chiro bent en je denkt dat dit wel iets voor jou is, aarzel dan niet om eens op een zondagmiddag te komen proberen . Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

 

Leeftijd Leerjaar Chiro-uren
10 - 12 jaar 5 & 6 14.00h - 17.30h

 


Tippers

De tippers zijn een luidruchtige, toffe bende meisjes die elke zondag weer paraat staan om het beste van zichzelf te geven! Hun favoriete bezigheden zijn zich amuseren met hun vriendjes en vriendinnetjes, de laatste nieuwe joepie lezen, roddelen over bekende en minder bekende personen en nog zoveel meer! Ze zijn allemaal uniek en dat maakt deze tippersgroep zo'n toffe ploeg waarmee we een heel jaar door leuke spelletjes gaan spelen, samen op weekend gaan gaan en als kers op de taart een supertof kamp gaan beleven!

Leeftijd Middelbaar Chiro-uren
12 - 14 jaar 1e & 2e 14.00h - 18.00h

 


Tiptiens

“De tiptiens” staat voor een leuke bende van toffe meisjes van 14 en 15 jaar met Blauw als kleur: Blauw staat voor dromen. Dromen over jongens, weggaan, vrienden, mode en zoveel meer. Blauw staat voor blauwe plekken. De spelletjes mogen al een flink stuk ruiger zijn en om een schrammetje meer of minder maken ze zich niet druk. Toch kunnen ze evenveel genieten van de namiddag rustig en pratend (af en toe ook roddelend :-)) in de zetel door te brengen. Blauw staat ook voor ontdekken. Ze ontdekken dat ook iets van hen gevraagd kan worden. Dat hun doel enkel met inzet bereikt kan worden en dat het niet altijd goed afloopt. Kortom, zeg nooit zomaar ‘blauw’ tegen blauw want blauw is meer dan een kleur. Het omvat een hele regenboog aan andere tinten…

Leetijd Middelbaar Chiro-uren
14 - 16 jaar 3e & 4e  14.00h - 18.30h

 


Aspiranten

Aspiranten beleven doorheen het jaar toffe activiteiten. Ze doen echt alles graag: actief zijn, roddelen, eten, feesten, koken, lachen, op de chiro wonen, een aspifuif organiseren waardoor ze op buitenlands kamp kunnen, leiding geven en nog zo veel meer. Sommigen zullen al bezig zijn met ‘leiding worden’, anderen nog niet. Tijdens de aspi-jaren groeien ze naar het leiding zijn, hetzij bewust en onbewust. Ze hebben heel wat in hun mars, deze aspimeisjes.

Leeftijd Middelbaar Chiro-uren
16 - 18 jaar 5e & 6e 14.00h - 19.00h