Background

Bij Chiro Putsesteenweg is iedereen tussen 6 tot 18 jaar welkom.
We hebben verschillende afdelingen, waarin we leden van dezelfde leeftijd en dus met dezelfde fantasiewereld elke zondag samenbrengen. 

Kies hieronder tussen jongens of meisjes om de verschillende categorieën te bekijken.

Jongens

Ribbels

De ribbels houden van fantaseren en dat wordt geïntegreerd in de spelen. Ze dompelen zich samen met de leiding onder in de wereld van trollen en heksen, prinsen en prinsessen en andere sprookjesachtige figuren. Omdat de ribbels nog heel individueel ingesteld zijn, is het voor deze groep belangrijk om te leren in groep te spelen en samen ervaringen op te doen. Die spelen zijn nooit te ingewikkeld, maar wel concreet en fantasierijk. Ook op kamp zijn de jongste Chiroleden welkom om samen te ravotten in de bossen.

Leeftijd Leerjaar Chiro-uren
6 - 8 jaar 1 & 2 14.00h - 17.00h

Speelclubs

Speelclubs, zeker en vast de actiefste groep. Voor de leiding een moeilijke opgave om deze jongemannen moe te krijgen. Maar meestal slagen we er wel in door telkens een zeer actief programma in elkaar te steken. Er kruipt tijd en moeite in, maar voor deze toffe bende is het zeker de moeite waard!

Leeftijd Leerjaar Chiro-uren
8 - 10 jaar 3 & 4 14.00h - 17.00h

Rakkers

De 10- tot 12-jarigen hangen samen met hun rakkersleiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden ze zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakkers zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

Leeftijd Leerjaar Chiro-uren
10 - 12 jaar 5 & 6 14.00h - 17.30h

Toppers

De toppers trekken eropuit met de fiets om in de een of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een tipper of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij. Zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn.

Leeftijd Middelbaar Chiro-uren
12 - 14 jaar 1e & 2e            14.00h - 18.00h

 


Kerels

Wat zijn kerels? Levendige pubers met uitbundige grillen.
Jongens met een bron aan spontaniteit, creativiteit en inzet.
Dit is het begin van de vormingsjaren naar leiding worden toe.
Hier kunnen al eens wat uitgebreidere activiteiten plaats vinden,
dropping, overnachting met het kerstfeestje en hevige spelen.
Er is nog zoveel meer wat een kerel kan en zal beleven, maar wil je
dit ontdekken zul je toch eens, een zondag moeten komen beleven
op onze super coole kerelszondag bij putse.

Leetijd Middelbaar Chiro-uren
14 - 16 jaar 3e & 4e 14.00h - 18.30h

 


Aspiranten

Twee jaar lang worden de aspiranten opgeleid om als een verantwoordelijke leider de leidingsploeg binnen te stappen. Met andere woorden: Aspiranten nemen een laatste eindsprint richting leiding! Verder organiseert men ieder jaar de ondertussen befaamde ‘Alcoholic Aspi Party’, met dit geld trekt men richting buitenland om daar een fantastich chirojaar af te sluiten! Om te ontspannen zijn er weekendjes, uitstapjes… Aspirant zijn is gewoon vriendschap en plezier!

Leeftijd Middelbaar Chiro-uren
16 - 18 jaar 5e & 6e 14.00h - 19.00h